2015 Yılında Kaybettiğimiz 6 Türk Ünlü





















Bugün usta tiyatro sanatçısı Levent Kırca Pendik’de bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Çok kısa bir zaman önce bir başka emektar sanatçı Zeki Alasya’yı kaybetmiştik. 2015 yılı getirdiklerinden çok götürdükleriyle hatırlanacak gibi görünüyor. İşte bu yıl içinde kaybettiğimiz 6 önemli Türk sanatçımız.


1. Zeki Alasya


Metin Akpınar ile 1970’li yıllara damgasını vuran ve komedi filmleriyle yediden yetmişe herkesi güldüren usta sanatçı Zeki Alasya, Mayıs ayında aramızdan ayrıldı.


zeki-alasya-haber


2. Sümer Tülmaç


Muazzam bir sinema kariyerinin ardından her şeyi geride bırakıp karavanda yaşamını sürdüren Tilmaç, 12 Haziran tarihinde hayatını kaybetti.



3. Tomris İncer


2000’lerin başında rol aldığı dizilerle adını duyuran Tomris İncer’i de Ekim ayında kaybettik.


tomris-incer-2
4. Erol Büyükburç





Elvis Presley ile olan benzerliği ile kısa zamanda gönüllerde taht kuran Büyükburç, Türk pop müziğinin de öncülerinden biri oldu. Efsane müzisyen 12 Mart tarihinde evinde ölü bulundu.


erol-buyukburc-2


5. Levent Kırca


Olacak O Kadar ile komedi skeç programlarının başlangıcını yapan Kırca, ilk yıllarında herkesin sempatisini kazandı. Son yıllarda ekranlardan uzak kalan usta oyuncu hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Mücadele ettiği hastalığa yenik düştü ve 12 Ekim tarihinde hayata veda etti.


levent-kirca-2


6. Behiye Aksoy


Türk sanat müziğinin öncü isimlerinden biri olan Aksoy, 81 yaşında gözlerini yumdu.


behiye-aksoy











YORUMLAR